Meedenkend, meer dan 15 jaar ervaring, écht maatwerk en professioneel.

Offerte aanvragen

Consignatieovereenkomst opstellen

Indien zaken in consignatie worden gegeven aan een partij die deze zaken verkoopt, dan worden de afspraken omtrent het in consignatie geven opgenomen in een consignatieovereenkomst. Wij kunnen voor u een maatwerk consignatieovereenkomst opstellen.

Prijs opstellen consignatieovereenkomst: vanaf € 349,-

Ja, ik wil een consignatieovereenkomst laten opstellen

Heeft u interesse in het laten opstellen van een consignatieovereenkomst, dan kunt u vrijblijvend de volgende gegevens aan ons verstrekken:

 • Uw contact- of bedrijfsgegevens;
 • Een omschrijving van de zaak of zaken die in consignatie worden gegeven.

De gevraagde gegevens verstrekt u via de e-mail of telefonisch 070-3923995. Of u kunt eenvoudig via de website een offerte aanvragen consignatieovereenkomst opstellen.

Werkwijze opstellen consignatieovereenkomst

De consignatieovereenkomst wordt voor u op maat opgesteld. Voordat een aanvang wordt gemaakt met het opstellen van de consignatieovereenkomst worden de afspraken die u in de consignatieovereenkomst verwerkt wenst te hebben, telefonisch met u besproken. Daarna zal mr. Mirjam Geuze de consignatieovereenkomst opstellen.

Zelf consignatieovereenkomst opgesteld?

Heeft u zelf een consignatieovereenkomst opgesteld, dan kunnen wij kosteloos uw consignatieovereenkomst controleren. Voor het laten uitvoeren van een check stuurt u de consignatieovereenkomst via de e-mail. Wij voeren een controle uit op de consignatieovereenkomst en sturen onze bevindingen naar u via de mail. Mochten er aanpassingen en/of toevoegingen in de consignatieovereenkomst nodig zijn, dan ontvangt u een offerte voor het in orde maken van de consignatieovereenkomst.

Wat is consignatie?

Bij consignatie worden zaken door een eigenaar aan een partij ter beschikking gesteld, zodat deze partij de zaken namens de eigenaar kan verkopen. De zaken die in consignatie worden gegeven zijn bijvoorbeeld: auto’s, antieke meubelstukken en juwelen, maar ook minder kostbare zaken, zoals (tweedehands) kleding en tassen. De winkelier verkoopt de zaken in zijn winkel namens de eigenaar. Vaak ontvangt de winkelier een vergoeding op het moment dat hij de zaak namens de eigenaar verkocht heeft.

Voordelen consignatieovereenkomst

Het voordeel van consignatie is voor de partij aan wie de zaak in consignatie wordt gegeven dat hij minder financieel risico loopt. Hij hoeft namelijk niet de zaak in te kopen. De verkopende partij betaalt de eigenaar pas op het moment dat hij de prijs van de kopende partij heeft ontvangen. Het voordeel van de eigenaar van zaak is, dan hij de zaak niet zelf hoeft te verkopen, maar dat de zaak wordt aangeboden door een professionele en/of grotere verkopende partij. Hierdoor wordt de kans dat de zaak verkocht wordt groter.

Inhoud van een consignatieovereenkomst

De afspraken die in een consignatieovereenkomst verwerkt worden, zijn afhankelijk van de verschillende factoren. De consignatieovereenkomst waarbij een specifieke zaak in consignatie wordt gegeven, zoals een auto of een boot, heeft een andere inhoud dan de consignatieovereenkomst waarbij het gaat om meerdere algemene producten. In dat laatste geval is het bijvoorbeeld mogelijk dat wordt afgesproken dat bij de verkoop van een product de eigenaar verplicht is de voorraad weer aan te vullen.

Opsomming veel voorkomende afspraken in een consignatieovereenkomst:

Vaak worden de volgende onderwerpen in een consignatieovereenkomst opgenomen:

 • De zaak of de zaken die in consignatie worden gegeven;
 • De looptijd van de consignatieovereenkomst. Een consignatieovereenkomst kan ook voor onbepaalde tijd worden aangegaan;
 • De verkoopprijs van de zaken;
 • Welke partij de verplichting heeft om de zaken te verzekeren;
 • De locatie waar de zaken verkocht worden;
 • De vergoeding die de verkopende partij ontvangt op het moment dat hij een zaak namens de eigenaar verkocht heeft;
 • Of de verkopende partij de koopsom namens de eigenaar ontvangt.
 • Kwaliteit
 • Maatwerk
 • Snelle levering
 • Garantie