Kies voor écht maatwerk, meer dan 19 jaar ervaring en meedenkend

Offerte aanvragen

E-commerce recht

Onder e-commerce recht vallen de wetsartikelen die te maken hebben met de verkoop van producten en/of diensten via het internet. Een van bekendste regels van het e-commerce recht is het herroepingsrecht.

De regels omtrent e-commerce volgen o.a. uit de Wet elektronische handel, Wet handhaving consumentenbescherming (vervanger van de Wet koop op afstand) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

E-commerce documenten

Op het gebied van e-commerce verzorgen wij de volgende documenten:

>> Webshop voorwaarden

Webshop voorwaarden zijn algemene voorwaarden voor de verkoop van producten en/of diensten via een webshop. Zijn uw afnemers consumenten, dan dient uw webshop en dienen uw webshop voorwaarden te voldoen aan het consumentenrecht. Heeft u een B2B webshop, dan gelden er minder strengere regels en is bijvoorbeeld het herroepingsrecht niet van toepassing.

>> Gebruiksvoorwaarden

Gebruiksvoorwaarden zijn algemene voorwaarden voor het gebruik van een online dienst of een mobiele applicatie (app). Gebruiksvoorwaarden gelden tussen de leverancier van de online dienst of de app en de gebruiker. De gebruiker is niet per se de afnemer/klant van de leverancier.

>> Algemene voorwaarden bemiddelingsplatform

Beheert u een online bemiddelingsplatform waar vraag en aanbod bij elkaar komen, dan heeft u 2 soorten algemene voorwaarden nodig. Eén algemene voorwaarden voor de gebruiker van het bemiddelingsplatform die een aanbod/advertentie plaatst op de website en één algemene voorwaarden voor de gebruiker die kan reageren op het aanbod/de advertentie.

>> Garantievoorwaarden

Wordt op de producten die u via een webshop verkoopt een garantie verleend, dan stellen wij daarvoor de garantievoorwaarden op. De garantievoorwaarden worden geplaatst op de website en in de webshop voorwaarden wordt verwezen naar de garantievoorwaarden.

>> Privacyverklaring

Een webshop eigenaar verwerkt persoonsgegevens. Ingevolge de  AVG zijn er bepaalde informatieplichten i.v.m. de verwerking van persoonsgegevens. Deze informatieplichten staan in een privacyverklaring. Het is gebruikelijk in de webshop voorwaarden een verwijzing te maken naar de privacyverklaring.

>> Modelformulieren herroepingsrecht

Indien uw klant een beroep toekomt op het herroepingsrecht, dan heeft u bepaalde informatieplichten. Door gebruik te maken van de Europese modelformulieren voldoet u aan uw informatieplichten.

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring