Algemene voorwaarden bemiddelingsplatform

Een online bemiddelingsplatform is een website waarbij vraag en aanbod bij elkaar komen. Via een bemiddelingsplatform kunnen bijvoorbeeld worden aangeboden: producten (te koop, te huur of te leen), werkzaamheden, accommodatie, uitjes en tickets. De beheerder van het bemiddelingsplatform stelt de website ter beschikking, maar is niet zelf de aanbieder van de producten of diensten. Bekende bemiddelingswebsites zijn: Marktplaats, eBay, Booking.com, Groupon, Airbnb, TicketSwap en Werkspot.

Prijs algemene voorwaarden bemiddelingsplatform: vanaf € 349,-

Via de e-mail, telefonisch 070-3923995 of middels het formulier onderaan deze pagina vraagt u een vrijblijvende offerte aan voor het opstellen van algemene voorwaarden voor uw bemiddelingsplatform. Bij uw offerteaanvraag ontvangen wij graag een omschrijving van de werking van uw bemiddelingsplatform.

Website heeft een bemiddelende functie

In de algemene voorwaarden wordt duidelijk opgenomen dat de website een bemiddelende functie heeft. De koopovereenkomst, huurovereenkomst, opdrachtovereenkomst, boeking of andere afnameovereenkomst komt tot stand tussen de betreffende aanbieder en de afnemer. De websitebeheerder is geen partij bij de overeenkomst die middels de website tot stand is gekomen.

Veiling

Indien het bemiddelingsplatform in de vorm van een veiling wordt aangeboden, dan dient duidelijk de veiling procedure in de algemene voorwaarden omschreven te worden. Een voorbeeld van een bemiddelingsplatform in de vorm van een veiling is Catawiki.

Bemiddelingsplatform en het herroepingsrecht

Ook bij een bemiddelingsplatform dient rekening te worden gehouden met het herroepingsrecht. De consument kan de overeenkomst die middels de website tot stand is gekomen met de aanbieder binnen 14 dagen ontbinden, tenzij sprake is van een van de wettelijke uitzonderingen.

Verdienmodel bemiddelingsplatform

Een bemiddelingsplatform kent verschillende verdienmodellen, zoals:

  • De aanbieder is een commissie verschuldigd aan de eigenaar van de website op het moment dat via de website zijn product of dienst is afgenomen;
  • De aanbieder dient abonnementskosten te betalen;
  • De afnemer dient bij het tot stand komen van de overeenkomst (boekings)kosten te betalen;
  • De eigenaar van de website ontvangt advertentie inkomsten.

Offerte aanvragen algemene voorwaarden opstellen

 

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Snelle levering
  • Garantie