Algemene voorwaarden bemiddelingsplatform

Een online bemiddelingsplatform is een website waarbij vraag en aanbod bij elkaar komen. Producten en/of diensten die op een bemiddelingswebsite worden aangeboden zijn bijvoorbeeld: producten (te koop of te huur), werkzaamheden, accommodatie, uitjes en tickets. De beheerder van het bemiddelingsplatform stelt de website ter beschikking, maar is niet zelf de aanbieder van de producten of diensten. Bekende bemiddelingswebsites zijn: Marktplaats, eBay en Booking.com.

Algemene voorwaarden voor bemiddelingswebsite laten opstellen

Een bemiddelingsplatform heeft 2 algemene voorwaarden:

  1. De algemene voorwaarden tussen de websitebeheerder en de gebruiker van de bemiddelingswebsite die een aanbod/advertentie plaatst.;
  2. De algemene voorwaarden tussen de websitebeheerder en de gebruikers van de bemiddelingswebsite die reageert op het aanbod/de advertentie.

Prijzen algemene voorwaarden en privacy beleid opstellen voor bemiddelingsplatform:

Algemene voorwaarden voor partij die aanbod plaatstvanaf € 349,-
Algemene voorwaarden voor partij die reageert op aanbodvanaf € 349,-
Privacy beleidvanaf € 249,-

Heeft u vragen over de algemene voorwaarden voor een bemiddelingsplatform, dan kunt u contact opnemen.

Website heeft een bemiddelende functie

In de algemene voorwaarden wordt duidelijk opgenomen dat de website een bemiddelende functie heeft. De koopovereenkomst, huurovereenkomst, opdrachtovereenkomst, boeking of andere afnameovereenkomst komt tot stand tussen de betreffende aanbieder en de afnemer. De websitebeheerder is geen partij bij de overeenkomst die middels de website tot stand is gekomen. De websitebeheerder kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor het handelen en/of nalaten van de aanbieder.

Veiling

Indien het bemiddelingsplatform in de vorm van een veiling wordt aangeboden, dan dient duidelijk de veiling procedure in de algemene voorwaarden omschreven te worden. Een voorbeeld van een bemiddelingsplatform in de vorm van een veiling is Catawiki.

Bemiddelingsplatform en het herroepingsrecht

Ook bij een bemiddelingsplatform dient rekening te worden gehouden met het herroepingsrecht. De consument kan de overeenkomst die middels de website tot stand is gekomen met de aanbieder binnen 14 dagen ontbinden, tenzij sprake is van een van de wettelijke uitzonderingen.

Verdienmodel bemiddelingsplatform

Een bemiddelingsplatform kent verschillende verdienmodellen, zoals:

  • De aanbieder is een commissie verschuldigd aan de eigenaar van de website op het moment dat via de website zijn product of dienst is afgenomen;
  • De aanbieder dient abonnementskosten te betalen;
  • De afnemer dient bij het tot stand komen van de overeenkomst (boekings)kosten te betalen;
  • De eigenaar van de website ontvangt advertentie inkomsten.

FORMULIER OFFERTE ALGEMENE VOORWAARDEN OPSTELLEN

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Snelle levering
  • Garantie