Kies voor écht maatwerk, meer dan 19 jaar ervaring en meedenkend

Offerte aanvragen

Inkoopcontract opstellen

Voor de producten, diensten en/of werkzaamheden die u gaat inkopen bij een leverancier, opdrachtnemer of dienstverlener kunnen wij het inkoopcontract opstellen. In het inkoopcontract worden alle afspraken i.v.m. de inkoop opgenomen en worden duidelijk de rechten en plichten van partijen omschreven. Wij stellen een maatwerk inkoopcontract op aan de hand van de informatie die van u is ontvangen.

Prijs inkoopcontract opstellen: vanaf € 399,-

Ja, ik wil een inkoopcontract laten opstellen

Wilt u een inkoopcontract laten opstellen, dan vraagt u vrijblijvend via de e-mail of telefonisch 0516 – 427298 een offerte aan. Graag ontvangen wij bij uw offerteaanvraag een omschrijving van de producten, diensten en/of werkzaamheden die u gaat inkopen. Vervolgens ontvangt u zo spoedig mogelijk de prijs en levertijd voor het opstellen van het inkoopcontract dat u nodig heeft.

>> Via website offerte aanvragen inkoopcontract opstellen

Werkwijze opstellen inkoopcontract

Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte voor het opstellen van het inkoopcontract, worden de afspraken die in het inkoopcontract verwerkt dienen te worden telefonisch met u besproken. Naast deze afspraken vullen wij het inkoopcontract aan met de bepalingen die voor u van belang zijn i.v.m. de producten, diensten of werkzaamheden die worden ingekocht. Het opgestelde inkoopcontract is maatwerk, wij werken niet met standaard modellen. De jurist die uw inkoopcontract opstelt is mr. Mirjam Geuze. Op het geleverde inkoopcontract wordt een kwaliteitsgarantie verleend. Wenst u na de levering nog wijzigingen in het inkoopcontract, dan worden de wijzigingen kosteloos verwerkt.

Vragen over inkoopcontract opstellen? Neem contact op, wij staan u graag te woord.

Inhoud van het inkoopcontract

Wat in een inkoopcontract staat is afhankelijk van de producten, diensten of werkzaamheden die worden ingekocht en van de overige afspraken die partijen middels het inkoopcontract wensen vast te leggen.

Omschrijving producten, diensten of werkzaamheden

In het inkoopcontract wordt opgenomen welke producten, diensten of werkzaamheden worden ingekocht. Indien het veel producten, diensten of werkzaamheden zijn die worden ingekocht, dan is het mogelijk de omschrijving hiervan op te nemen in een bijlage. In het inkoopcontract wordt dan verwezen naar de bijlage.

Indien het inkoopcontract de vorm heeft van een raamcontract, dan kan volstaan worden met het soort producten, diensten of werkzaamheden dat gedurende het inkoopcontract ingekocht gaat worden. In een dergelijk geval wordt de specifieke omschrijving van de producten, diensten of werkzaamheden bij het plaatsen van de bestelling of het verlenen van de opdracht overeengekomen.

Kwaliteitseisen

In het inkoopcontract kunnen de kwaliteitseisen worden opgenomen waaraan de leverancier of de opdrachtnemer dient te voldoen.

Prijs en vergoeding

In het inkoopcontract staat de prijs of de vergoeding die betaald dient te worden voor hetgeen ingekocht wordt. Of in het inkoopcontract is omschreven op welke wijze de prijs berekend wordt. Mocht het inkoopcontract een raamovereenkomst zijn, dan kunnen afspraken over prijs- en/of tariefwijziging onderdeel zijn van het inkoopcontract.

(Op)levering

Dienen producten, diensten of werkzaamheden op een bepaalde datum (op)geleverd te worden, dan staat de (op)leveringsdatum in het inkoopcontract. Ook overige leveringsafspraken kunnen deel uitmaken van het inkoopcontract, zoals:

 • De afleverlocatie;
 • Voor wie de transportkosten zijn;
 • Gevolgen van te late levering.
Non-conformiteit

Non-conformiteit is de wettelijke term voor een gebrekkig product dat geleverd is. In het inkoopcontract kunnen de afspraken worden opgenomen die van toepassing zijn op het moment dat een leverancier of opdrachtnemer een of meerdere gebrekkige producten en/of diensten heeft geleverd of indien werkzaamheden niet overeenkomstig de afspraken zijn uitgevoerd.

Inkoopcontract voor meerdere leveranciers en/of opdrachtnemers

Indien u één inkoopcontract wilt gaan gebruiken voor meerdere leveranciers en/of opdrachtnemers, dan is dat uiteraard geen probleem. Wij kunnen het inkoopcontract op een dergelijke wijze opstellen zodat het inkoopcontract voor verschillende wederpartijen gebruikt kan worden. Per wederpartij dient u zelf bepaalde informatie in te vullen, zoals de bedrijfsgegevens, producten, diensten of werkzaamheden die afgenomen worden. Dit wordt duidelijk in het contract aangegeven.

Inkoopcontract aanpassen

Naast het opstellen van een inkoopcontract, kunnen wij ook uw inkoopcontract aanpassen. Voor het laten aanpassen van een inkoopcontract, stuurt u het inkoopcontract via de e-mail. Vervolgens ontvangt u een prijs voor het aanpassen van het inkoopcontract naar uw wensen.

Inkoopcontract controleren

Beschikt u over een inkoopcontract dat u zelf heeft geschreven, van uw wederpartij heeft ontvangen of dat u (gratis) heeft gedownload, dan kunnen wij kosteloos uw inkoopcontract controleren. Bij het controleren van het inkoopcontract wordt o.a. naar het volgende gekeken:

 • Staan er bepalingen in het inkoopcontract die in strijd zijn met de wet;
 • Is het inkoopcontract volledig;
 • Staan er geen tegenstrijdigheden in het inkoopcontract;
 • Zijn de afspraken in het inkoopcontract niet te nadelig voor u.

Na de controle op het inkoopcontract ontvangt u een opsomming van onze bevindingen. Blijkt uit de controle dat het verstandig is om het inkoopcontract te laten aanpassen, dan geven wij een vrijblijvende prijs voor het volledig aanpassen en uitbreiden van het inkoopcontract.

Inkoopcontract voor internationaal zaken doen

Doet u zaken met een internationale wederpartij, dan dient het inkoopcontract geschreven te zijn in een taal die de wederpartij beheerst. Wij kunnen de vertaling verzorgen van uw inkoopcontract naar het Engels of naar andere talen, zie Overeenkomst vertalen. De vertaling van het inkoopcontract wordt verzorgd door een vertaler die gespecialiseerd is in het vertalen van juridische teksten.

Inkoopvoorwaarden van toepassing verklaren op inkoopcontract

Op een inkoopcontract kunnen inkoopvoorwaarden van toepassing worden verklaard. Is het inkoopcontract een soort raamovereenkomst en zijn de inkoopvoorwaarden van toepassing verklaard, dan zijn de inkoopvoorwaarden op iedere order die wordt geplaatst of op iedere opdracht die wordt verleend in het kader van het inkoopcontract van toepassing. In het inkoopcontract staan de kernafspraken en in de inkoopvoorwaarden staan de algemene verantwoordelijkheden van de leverancier of opdrachtnemer.

Inkoopvoorwaarden nodig? Ga naar Inkoopvoorwaarden opstellen.

Offerte aanvragen inkoopcontract opstellen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

 • Kwaliteit
 • Maatwerk
 • Garantie
 • Ervaring