Kies voor écht maatwerk, meer dan 19 jaar ervaring en meedenkend

Offerte aanvragen

Overeenkomst overname eenmanszaak

Gaat u uw eenmanszaak verkopen of neemt u een eenmanszaak over, dan kunnen wij daarvoor de overname overeenkomst eenmanszaak opstellen. Een dergelijke overname overeenkomst wordt ook wel een koopovereenkomst bedrijfsactiva genoemd. De opgestelde overeenkomst overdracht eenmanszaak is maatwerk.

Prijs overname overeenkomst eenmanszaak opstellen: vanaf € 699,-

Overeenkomst voor overdracht eenmanszaak laten opstellen

Heeft u interesse in het laten opstellen van een overeenkomst voor de overname van een eenmanszaak, dan kunt u telefonisch 0516 – 427298 of via de e-mail een offerte aanvragen voor deze overeenkomst. Bij uw offerteaanvraag ontvangen wij graag een omschrijving van de bedrijfsactiviteiten van de eenmanszaak die overgedragen wordt. Wij sturen u zo spoedig mogelijk een e-mail met daarin de prijs en de levertijd voor het opstellen van de overeenkomst.

>> Offerte aanvragen via website voor overeenkomst overname eenmanszaak

Werkwijze opstellen contract overname eenmanszaak

Nadat wij uw akkoord hebben ontvangen op de offerte, wordt met u een telefonische afspraak gemaakt om de gewenste afspraken te bespreken. In dit telefoongesprek voorzien wij u ook van advies over de afspraken die voor u gunstig zijn om op te nemen in de overeenkomst. Vervolgens wordt de overeenkomst overname eenmanszaak opgesteld. Naast de afspraken die met u zijn besproken, wordt de overeenkomst volledig aangevuld met bepalingen die voor u van belang zijn.

Inhoud overeenkomst overdracht eenmanszaak

De inhoud van de overeenkomst overname eenmanszaak is o.a. afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten die worden overgedragen. Hieronder een beknopte opsomming van de onderwerpen voor in een contract voor de overdracht van een eenmanszaak:

Opsomming van bedrijfsactiva 

In de overeenkomst overname eenmanszaak wordt een opsomming opgenomen van de zaken (bedrijfsactiva) die onderdeel uitmaken van de overname. De bedrijfsactiva kan bijvoorbeeld bestaan uit: inventaris, voorraad, goodwill, contracten met leveranciers, contracten met afnemers, handelsnaam, intellectuele eigendomsrechten, e-mailadres en website. Voor zover van toepassing wordt in de overeenkomst omschreven op welke wijze goederen geleverd worden.

Overnamesom

De overeenkomst overname eenmanszaak bevat de overnamesom die betaald dient te worden door de kopende partij. Er kan worden afgesproken dat de overnamesom in één keer (vooruit) betaald dient te worden of in termijnen.

Contractovername

Maken contracten met leveranciers en/of contracten met afnemers onderdeel uit van de overname, dan worden in de overeenkomst overdracht eenmanszaak bepalingen opgenomen i.v.m. contractovername. De verkopende partij dient zijn medewerking te verlenen aan het overdragen van de contracten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de verkopende partij de overnemende partij dient te introduceren bij zijn leveranciers en/of afnemers.

Intellectuele eigendomsrechten

In de overeenkomst worden duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van handelsnaam eventuele merknamen en intellectuele eigendomsrechten die onderdeel zijn van de overname. Intellectuele eigendomsrechten zijn bijvoorbeeld de auteursrechten op teksten, foto’s en video’s die op de website staan en het logo van de eenmanszaak.

Eenvoudig offerte aanvragen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring