Meedenkend, meer dan 15 jaar ervaring, écht maatwerk en professioneel.

Offerte aanvragen

Algemene voorwaarden &
AVG

Indien uw organisatie persoonsgegevens verwerkt in opdracht van klanten, dan dienen de afspraken i.v.m. de verwerking van persoonsgegevens vastgelegd te worden. Dit kan door aan de algemene voorwaarden een hoofdstuk “De verwerkersovereenkomst” toe te voegen waarin de bepalingen over de verwerking van persoonsgegevens worden opgenomen.

Prijs algemene voorwaarden AVG proof maken: vanaf € 399,-

Algemene voorwaarden AVG proof laten maken

Heeft u interesse in het AVG proof laten maken van algemene voorwaarden, dan kunt u ons vrijblijvend via de e-mail voorzien van de volgende informatie:

  • Uw algemene voorwaarden;
  • Een omschrijving van uw bedrijfsactiviteiten;
  • Voor zover bekend, de persoonsgegevens die u verwerkt.

Vervolgens ontvangt u een offerte voor het AVG proof maken van uw algemene voorwaarden. Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte, wordt telefonisch contact met u opgenomen om de inhoud van de algemene voorwaarden te bespreken.

Nieuwe algemene voorwaarden laten opstellen

Heeft u nog geen algemene voorwaarden of zijn uw algemene voorwaarden verouderd, dan kunnen wij nieuwe algemene voorwaarden voor uw bedrijf opstellen die AVG proof zijn, zie Algemene voorwaarden opstellen.

Verwerkersovereenkomst verplicht?

Of een verwerkersovereenkomst verplicht is, hangt af van uw bedrijfsactiviteiten. Een verwerkersovereenkomst is verplicht op het moment dat u persoonsgegevens verwerkt in opdracht van uw klanten. “Verwerken van persoonsgegevens” is in de AVG een breed begrip. Onder verwerken wordt bijvoorbeeld ook verstaan het kunnen inzien van door de klant opgeslagen persoonsgegevens. Ook indien persoonsgegevens door de klant op uw systeem worden opgeslagen, maar u heeft geen toegang tot deze persoonsgegevens, is er sprake van verwerking van persoonsgegevens in de zin van de AVG.

Verschil verwerkersovereenkomst en privacy beleid

Een verwerkersovereenkomst is een overeenkomst tussen u en uw klanten waarin de afspraken worden opgenomen i.v.m. de persoonsgegevens die u in opdracht van de klant verwerkt. Softwareleveranciers en administratiekantoren zijn bijvoorbeeld bedrijven die verwerkersovereenkomsten met hun klanten aangaan.

In een privacy beleid staat op welke wijze(n) een bedrijf persoonsgegevens ten behoeve van zijn eigen onderneming verwerkt. Hierbij kunt u denken aan de relatiedatabase met de contactgegevens van natuurlijke personen. Deze natuurlijke personen worden in de AVG gedefinieerd als “betrokkenen”. Jegens de betrokkenen heeft u ingevolge de AVG informatieplichten. In een privacy beleid kunnen deze informatieplichten verwerkt worden. Zie Privacy beleid opstellen voor het laten opstellen van een privacy beleid dat voldoet aan de AVG.

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Snelle levering
  • Garantie