De algemene voorwaarden specialist

Jarenlang zijn wij specialist op het gebied van algemene voorwaarden opstellen. Bij het opstellen van de algemene voorwaarden houden wij o.a. rekening met alle bedrijfsactiviteiten, de werkwijze, de afspraken die worden gemaakt met klanten, het soort klanten en wat de bedrijfsrisico’s zijn. Het inventariseren van de bedrijfsrisico’s is belangrijk om de juiste aansprakelijkheidsbeperkingen in de algemene voorwaarden op te nemen. Het opstellen van goede algemene voorwaarden is maatwerk.

Algemene voorwaarden laten opstellen door specialist

Indien u algemene voorwaarden nodig heeft voor uw bedrijf of voor een bepaalde bedrijfstak, dan zijn wij u graag van dienst. Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op die geheel aansluiten bij de producten en/of diensten die uw bedrijf levert en/of bij de werkzaamheden die uw bedrijf uitvoert.

Voordat de algemene voorwaarden worden opgesteld, worden de details van de algemene voorwaarden telefonisch met u besproken. Mr. Mirjam Geuze stelt u vragen over uw bedrijfsactiviteiten, de afspraken die u met klanten wenst te maken en uw werkwijze.

Offerte algemene voorwaarden aanvragen

Voor een vrijblijvende offerte voor het opstellen van uw algemene voorwaarden, stelt u ons in kennis van uw bedrijfsactiviteiten. Deze kennisgeving kan eenvoudig op een van de volgende wijzen:

Vervolgens ontvangt u via de e-mail een vrijblijvende offerte met de vaste prijs en de levertijd voor het opstellen van uw algemene voorwaarden.

Telefonisch bespreken van de algemene voorwaarden

Nadat u de opdracht heeft verleend voor het opstellen van de algemene voorwaarden, wordt met u een telefonische afspraak gemaakt. Tijdens dit gesprek worden o.a. vragen gesteld over uw bedrijf. Op verzoek wordt voorafgaand aan het telefoongesprek een vragenlijst gemaild met de informatie die benodigd is om de algemene voorwaarden op te stellen. Na het gesprek wordt een aanvang gemaakt met het opstellen van de algemene voorwaarden.

Spoed?

Wilt u dat wij met spoed uw algemene voorwaarden opstellen? In uw offerteaanvraag kunt u kenbaar maken binnen welke termijn u wenst dat wij uw algemene voorwaarden opstellen. Past uw spoedaanvraag binnen onze planning, dan wordt op een zeer korte termijn met u een telefonische afspraak gemaakt om de algemene voorwaarden te bespreken. (Wij hanteren geen spoed tarief voor algemene voorwaarden opstellen.)

Kosten algemene voorwaarden

De prijs voor het opstellen van de algemene voorwaarden is afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. De algemene voorwaarden voor bijvoorbeeld een webshop zijn namelijk minder omvangrijk en minder ingewikkeld dan de algemene voorwaarden voor een aannemersbedrijf, installatiebedrijf, softwareontwikkelaar of werving- en selectiebureau.

De kosten voor algemene voorwaarden zijn vanaf € 349,-.

Alle prijzen zijn inclusief correctieronde. Voor een overzicht van de vanaf prijzen voor de verschillende branches/beroepsgroepen, zie Algemene voorwaarden per branche.

Werken met algemene voorwaarden

Zodra uw bedrijf over algemene voorwaarden beschikt, is het belangrijk dat op de juiste wijze gewerkt wordt met de algemene voorwaarden. Dit betekent dat uw klanten gewezen dienen te worden op de toepasselijkheid van uw algemene voorwaarden. Ook dienen uw klanten de mogelijkheid te worden geboden om de algemene voorwaarden te raadplegen. Zie voor meer informatie hierover:

Informatieplicht bij algemene voorwaarden

Hoe verwijs ik naar algemene voorwaarden?

Om een rechtsgeldig beroep te doen op uw algemene voorwaarden is niet noodzakelijk dat uw klant de algemene voorwaarden daadwerkelijk heeft gelezen. Indien uw klant de algemene voorwaarden accordeert zonder de algemene voorwaarden te hebben gelezen, dan is dat voor risico van de klant.

Accorderen van algemene voorwaarden

Om een beroep te kunnen doen op de algemene voorwaarden dienen de algemene voorwaarden van toepassing te zijn verklaard en dienen de algemene voorwaarden op de juiste wijze aan de klant ter hand te zijn gesteld. Het is niet verplicht dat de klant de algemene voorwaarden accordeert, maar bewijsrechtelijk staat u wel sterk als de klant heeft getekend voor de algemene voorwaarden.

Het accorderen van de algemene voorwaarden hoeft natuurlijk niet met een veren pen (zie foto), maar kan ook digitaal door het aanvinken van een vakje met daarnaast een link naar de algemene voorwaarden. Dit is een gebruikelijke wijze voor het accorderen van algemene voorwaarden als online een product en/of dienst wordt besteld.

Indien er sprake is van een schriftelijk contract dat ondertekend wordt, dan kan in het contract bijvoorbeeld staan:

Door het ondertekenen van dit contract verklaart de klant akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en deze te hebben ontvangen”.

Formulier offerte algemene voorwaarden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring