Algemene voorwaarden verhuur

Op huurovereenkomsten die u met huurders aangaat, kunt u algemene voorwaarden van toepassing verklaren. De algemene voorwaarden voor verhuur worden ook wel huurvoorwaarden genoemd. In de algemene voorwaarden voor verhuur staan de algemene rechten en plichten van huurders. In de huurovereenkomst staan de kernafspraken, zoals een omschrijving van het gehuurde, de huurprijs en de looptijd en wordt verwezen naar de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden voor verhuur nodig?

Voor uw verhuurbedrijf kunnen wij maatwerk algemene voorwaarden opstellen.

Prijs opstellen algemene voorwaarden verhuur: vanaf € 449,-

Wilt u meer informatie over het opstellen van algemene voorwaarden voor uw verhuurbedrijf, dan kunt u via de e-mail of telefonisch 0516 – 427298 contact met ons opnemen. Een offerte voor het opstellen van algemene voorwaarden voor verhuur kunt u eenvoudig aanvragen middels onderstaand formulier.

FORMULIER OFFERTE ALGEMENE VOORWAARDEN OPSTELLEN

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Verhuur aan consumenten en bedrijven

Huurders kunnen consumenten zijn of bedrijven. Indien u goederen verhuurt aan zowel consumenten als aan bedrijven, dan dient in de algemene voorwaarden een onderscheid te worden gemaakt tussen de huurder zijnde een consument en de huurder zijnde een bedrijf.

Huurrecht

Bij het opstellen van de algemene voorwaarden voor een verhuurbedrijf dient rekening te worden gehouden met het huurrecht. In de wet zijn een aantal artikelen opgenomen waarvan niet ten nadele van de huurder kan worden afgeweken.

Inhoud algemene voorwaarden verhuur

De inhoud van algemene voorwaarden voor een verhuurbedrijf is afhankelijk van de goederen die verhuurd worden en van het soort huurders die u heeft. De volgende onderwerpen dienen o.a. aan bod te komen in de algemene voorwaarden voor verhuur:

 • Totstandkoming van de huurovereenkomst. Een huurovereenkomst kan offline, door het ondertekenen van een huurovereenkomst, of online, via het invullen van een formulier op een website, tot stand komen;
 • Indien van toepassing, de waarborgsom die betaald dient te worden en wanneer de waarborgsom niet (geheel) terugbetaald wordt aan de huurder;
 • Schades aan het gehuurde en het verloren gaan of gestolen worden van (een deel van) het gehuurde;
 • Indien van toepassing, de verzekering van het gehuurde;
 • Gebreken en/of omstandigheden waarvoor het verhuurbedrijf niet aansprakelijk is;
 • De gevolgen van het niet binnen de huurperiode retourneren en/of ter beschikking stellen van het gehuurde;
 • Handelingen die niet met het gehuurde zijn toegestaan;
 • Schades waarvoor het verhuurbedrijf niet aansprakelijk is.

Huurovereenkomst laten opstellen

Heeft u voor de goederen die u verhuurt een huurovereenkomst nodig, dan kunnen wij die voor u opstellen, zie Huurovereenkomst roerende zaak. In de huurovereenkomst wordt opgenomen dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijn.

 • Kwaliteit
 • Maatwerk
 • Garantie
 • Ervaring