Kies voor écht maatwerk, meer dan 19 jaar ervaring en meedenkend

Offerte aanvragen

Huurvoorwaarden opstellen

Huurvoorwaarden zijn algemene voorwaarden specifiek gericht op het verhuren van goederen. Als huurrecht specialist hebben wij jarenlange ervaring in het opstellen van huurvoorwaarden voor verschillende soorten verhuurbedrijven. In huurvoorwaarden staan o.a. de verplichtingen van huurders en aansprakelijkheidsbeperkingen.

Prijs huurvoorwaarden opstellen: vanaf € 449,-

Huurvoorwaarden laten opstellen door huurrecht specialist

Voor de huurovereenkomsten die uw bedrijf met huurders aangaat, stellen wij maatwerk huurvoorwaarden op. Indien u interesse heeft in het laten opstellen van huurvoorwaarden voor uw bedrijf, dan vraagt u via de e-mail of telefonisch 0516 – 427298 een offerte aan.

>> Eenvoudig via website offerte aanvragen huurvoorwaarden opstellen

Vervolgens sturen wij u een vrijblijvende offerte voor het opstellen van de huurvoorwaarden voor uw verhuuractiviteiten.

Ervaring

Voor de volgende soorten verhuurbedrijven en verhuuractiviteiten hebben wij de huurvoorwaarden mogen opstellen: autoverhuur, camperverhuur, tuktuk verhuur, fietsverhuur, verhuur van licht- & geluidsapparatuur, verhuur van photobooth, sloepverhuur, salonbootverhuur, zeilbootverhuur, machineverhuur, beursstand verhuur, kledingverhuur, verhuur van decoratie- & etalagemateriaal, luchtkussenverhuur, meubelverhuur en vakantiewoningverhuur.

Vervolgstappen opstellen huurvoorwaarden

Bespreken van huurvoorwaarden

Nadat wij uw akkoord hebben ontvangen op de offerte voor het opstellen van de huurvoorwaarden, plannen wij de werkzaamheden in. De jurist die uw huurvoorwaarden zal opstellen is mr. Mirjam Geuze. Met u wordt een telefonische afspraak gemaakt. Tijdens dit telefoongesprek worden aan u vragen gesteld over uw bedrijf, zodat wij een goed beeld krijgen van uw verhuuractiviteiten en van de afspraken die u wenst te maken met de huurders. Na dit gesprek wordt gestart met het opstellen van de huurvoorwaarden.

Leveren van huurvoorwaarden

De huurvoorwaarden worden in een Word-document naar u gemaild. Als u na de levering van de huurvoorwaarden nog wijzigingen wenst in de huurvoorwaarden, dan kunt u de gewenste wijzigingen doorgeven en worden deze verwerkt. De prijs voor het opstellen van de huurvoorwaarden is inclusief een correctieronde na de levering van de huurvoorwaarden.

Gebruiken van huurvoorwaarden en online aanvaarden van huurvoorwaarden

Het is belangrijk dat uw bedrijf de opgestelde huurvoorwaarden op de juiste wijze gebruikt. Dit betekent dat voor of bij de totstandkoming van de huurovereenkomst de huurder gewezen dient te worden op de toepasselijkheid van de huurvoorwaarden. Daarnaast dient de huurder de mogelijkheid te worden geboden de huurvoorwaarden te raadplegen.

Indien de huurovereenkomst via uw website tot stand komt, dan is het gebruikelijk de huurder tijdens het online reserveringsproces te laten aanklikken dat hij akkoord gaat met de huurvoorwaarden, bijvoorbeeld door een aanvinkvakje met daarachter de tekst “Ik ga akkoord met de huurvoorwaarden“. Het woord “huurvoorwaarden” dient een link te zijn naar uw huurvoorwaarden op de website. Als de huurder op de link klikt, dienen de huurvoorwaarden (mede) in pdf op uw website weergegeven te worden.

Inhoud van huurvoorwaarden

De afspraken die worden opgenomen in uw huurvoorwaarden zijn o.a. afhankelijk van het soort goederen dat uw bedrijf verhuurt. De afspraken voor de verhuur van een boot zijn anders dan de afspraken voor de verhuur van een vakantiehuis of voor de verhuur van apparatuur. Ook het soort huurders is van belang voor de inhoud van uw huurvoorwaarden. Verhuurt uw bedrijf aan particulieren of is er (ook) sprake van B2B verhuur.

De volgende onderwerpen maken meestal onderdeel uit van de huurvoorwaarden:

 • Verplichtingen van de huurder;
 • Gevolgen indien de huurder zijn verplichtingen niet nakomt, waaronder de gevolgen van het niet tijdig retourneren van het gehuurde;
 • Waarborgsom;
 • Betalingsafspraken;
 • Afspraken indien tijdens de huurperiode het gehuurde beschadigd raakt of kapot gaat;
 • Situaties die de verhuurder het recht geven de huurovereenkomst op te schorten of te ontbinden;
 • Aansprakelijkheidsbeperkingen;
 • Situaties die vallen onder overmacht aan de zijde van de verhuurder;
 • Verwijzing naar privaybeleid.
Aanvullende diensten

Indien uw bedrijf niet alleen goederen verhuurt, maar ook aanvullende diensten verleent, dan wordt daarmee uiteraard rekening gehouden bij het opstellen van de huurvoorwaarden. Bij sloepverhuur is een aanvullende dienst bijvoorbeeld het verkopen van drink- en etenswaren voor op de sloep.

Voor vragen over het laten opstellen van huurvoorwaarden neemt u contact met ons op.

Offerte aanvragen opstellen huurvoorwaarden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 • Kwaliteit
 • Maatwerk
 • Garantie
 • Ervaring