Algemene voorwaarden kopiëren toegestaan?

Nee, het is niet toegestaan algemene voorwaarden van een ander bedrijf te kopiëren. Op de inhoud van algemene voorwaarden rusten auteursrechten. Dit betekent dat het niet is toegestaan, zonder toestemming van de rechthebbende op de auteursrechten, algemene voorwaarden over te nemen.

De risico’s bij overnemen andermans voorwaarden

Kopieert u de algemene voorwaarden van een ander bedrijf, dan kan dit bedrijf eisen dat u stopt met het gebruiken van deze algemene voorwaarden, aangezien u in strijd handelt met zijn auteursrechten. Aan het kopiëren van algemene voorwaarden is nog een ander risico verbonden. Gaat u namelijk algemene voorwaarden kopiëren die (deels) in strijd zijn met de wet, dan zijn (delen van) uw algemene voorwaarden nietig. Ook bestaat de kans dat u algemene voorwaarden heeft gekopieerd van een bedrijf dat (deels) andere bedrijfsactiviteiten uitvoert. Dit heeft tot gevolg dat de gekopieerde algemene voorwaarden niet aansluiten bij uw werkzaamheden.

Algemene voorwaarden laten herschrijven

Wilt u gebruik maken van de inhoud van de algemene voorwaarden van een ander bedrijf en heeft u geen toestemming van dat bedrijf om de algemene voorwaarden te gebruiken, dan dienen de algemene voorwaarden herschreven te worden. Wij herschrijven uw algemene voorwaarden op een dergelijke wijze zodat u de algemene voorwaarden wel mag gebruiken. Bij het herschrijven passen wij niet alleen de algemene voorwaarden tekstueel aan, maar controleren wij ook of de algemene voorwaarden correct zijn en aansluiten bij uw werkzaamheden.

Offerte aanvragen algemene voorwaarden herschrijven

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring