Zijn mijn algemene voorwaarden rechtsgeldig?

Wij krijgen vaak de vraag: “Zijn mijn algemene voorwaarden rechtsgeldig?”. Maar wat wordt eigenlijk bedoeld met “rechtsgeldig”? Rechtsgeldig betekent in overeenstemming met de wet. Algemene voorwaarden zijn in overeenstemming met de wet indien in de algemene voorwaarden geen bepalingen staan die in strijd zijn met dwingendrechtelijke wetsbepalingen.

Wat zijn dwingendrechtelijke wetsbepalingen?

Dwingendrechtelijke wetsbepalingen zijn wetsartikelen waarvan niet mag worden afgeweken of waarvan niet ten nadele van de wederpartij mag worden afgeweken. In de wet zijn de zwarte en grijze lijst opgenomen waarin bepalingen staan die nietig zijn of vernietigbaar zijn indien de wederpartij een consument is, zie ook Zwarte en grijze lijst algemene voorwaarden.

Gevolgen niet rechtsgeldige algemene voorwaarden

De gevolgen van algemene voorwaarden die niet rechtsgeldig zijn, zijn zeer uiteenlopend. Zo is het mogelijk dat een boete door een overheidsinstantie wordt opgelegd en/of dat een bepaling in de algemene voorwaarden vernietigbaar of nietig is.

Wij kunnen controleren of uw algemene voorwaarden rechtsgeldig zijn. Middels het onderstaande formulier kunt u de algemene voorwaarden naar ons sturen. Controleren van algemene voorwaarden op rechtsgeldigheid is kosteloos. Staan in uw algemene voorwaarden bepalingen die in strijd zijn met de wet, dan stellen wij u daarvan op de hoogte en ontvangt u een offerte voor het zodanig aanpassen van de algemene voorwaarden dat de algemene voorwaarden rechtsgeldig zijn.

FORMULIER ALGEMENE VOORWAARDEN CONTROLEREN

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring