Het onderstaande blogartikel is door een wetswijziging verouderd, wij verwijzen u graag naar:
Is verwijzen naar algemene voorwaarden op website voldoende?

Informatieplicht algemene voorwaarden dienstverleners versoepeld

Vanaf 1 januari 2012 is de dienstverlener, in de zin van de Europese Dienstenrichtlijn, om een beroep te kunnen doen op zijn algemene voorwaarden niet meer verplicht om de algemene voorwaarden voor het tot stand komen van de overeenkomst aan de klant ter hand te stellen. De dienstverlener kan volstaan met het plaatsen van de algemene voorwaarden op de website indien aan de volgende twee eisen is voldaan:

  • Hij is een dienstverlener in de zin van de Europese Dienstenrichtlijn;
  • Hij de algemene voorwaarden duidelijk op zijn website vermeld heeft.

Ad. 1. Dienstverlener in de zin van de richtlijn

De dienstverlener is, kort gezegd, een dienstverlener in de zin van de Europese Dienstenrichtlijn indien hij een commerciƫle zakelijke dienstverlener is, zoals, maar zeker niet beperkt tot: makelaar, adviseur en ICT-dienstverlener. De diensten die niet onder de Europese Dienstenrichtlijn vallen zijn: vervoersdiensten en financiƫle diensten.

Ad. 2. Algemene voorwaarden op website

De algemene voorwaarden staan bijvoorbeeld duidelijk op de website van de dienstverlener indien op elke pagina van de website een link staat naar de algemene voorwaarden. Aan de wederpartij kan via de e-mail een link worden gestuurd die direct leidt naar de algemene voorwaarden op de website en waar een PDF-bestand van de algemene voorwaarden beschikbaar is, zodat de wederpartij de algemene voorwaarden op gemakkelijke wijze kan downloaden.

 

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring