Overeenkomst van opdracht aanpassen

Indien u beschikt over een overeenkomst van opdracht en in de overeenkomst van opdracht wijzigingen doorgevoerd dienen te worden, dan kunnen wij uw daarbij van dienst zijn. Wij hebben jarenlange ervaring in het opstellen, controleren, aanpassen en uitbreiden van overeenkomsten van opdracht.

Als u een overeenkomst van opdracht aangepast wenst te hebben, dan vraagt u middels het formulier onderaan deze pagina, telefonisch 070 – 392 39 95 of via de e-mail een vrijblijvende offerte aan voor deze werkzaamheden. U ontvangt via de e-mail een offerte met de prijs en levertijd voor het aanpassen en uitbreiden van uw overeenkomst van opdracht. Heeft u de aangepaste overeenkomst van opdracht met spoed nodig, dan kunt u dat laten weten bij uw offerteaanvraag, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Redenen voor aanpassen overeenkomst van opdracht

Verschillende omstandigheden kunnen ertoe leiden dat een overeenkomst van opdracht aangepast dient te worden, zoals:

Verliezen geldigheid modelovereenkomsten Belastingdienst

Indien in een overeenkomst van opdracht wordt verwezen naar een modelovereenkomst van de Belastingdienst die niet meer geldig is, dan dient deze verwijzing uit de overeenkomst van opdracht verwijderd te worden. De modelovereenkomsten vrije vervanging van de Belastingdienst zijn vroegtijdig niet meer van toepassing verklaard. De Belastingdienst heeft hiertoe besloten door de uitspraak van de Hoge Raad in het Deliveroo arrest.

Verklein het risico op schijnzelfstandigheid

Het blijft van belang dat de samenwerking tussen de opdrachtnemer en de opdrachtgever niet wordt aangemerkt als een fictief dienstverband. Dit betekent dat in de overeenkomst van opdracht voldoende afspraken dienen te worden opgenomen die het risico van schijnzelfstandigheid verkleinen. Bij het aanpassen van de overeenkomst van opdracht kunnen wij u adviseren over dergelijke afspraken. Indien u een afspraak wenst die het risico op fictief verband vergroot, dan stellen wij u daarvan in kennis.

Niet alleen de inhoud van de afspraken die in de overeenkomst van opdracht staan, zijn bepalend voor de beoordeling of de overeenkomst van opdracht gezien dient te worden als een arbeidsovereenkomst. Er wordt bij deze beoordeling ook gekeken naar de feitelijke wijze waarop de opdrachtgever en de opdrachtnemer in de praktijk met elkaar samenwerken.

Werkzaamheden overeenkomst van opdracht aanpassen

Indien u aan ons de opdracht verleent voor het aanpassen van een overeenkomst van opdracht, dan zullen wij in dat kader o.a. de volgende werkzaamheden uitvoeren:

Bestuderen van huidige overeenkomst van opdracht

Wij bestuderen de huidige inhoud van de overeenkomst van opdracht. Daarbij wordt o.a. gekeken welke bepalingen toegevoegd dienen te worden om de overeenkomst van opdracht compleet te maken. Ook zal bestudeerd worden of van toepassing zijnde wet- en regelgeving of overige overheidsmaatregelen het aanpassen van bepaalde afspraken in de overeenkomst van opdracht noodzakelijk maken.

Bespreken van overeenkomst van opdracht

Voordat wij overgaan tot het aanpassen en uitbreiden van de overeenkomst van opdracht, wordt telefonisch contact met u opgenomen. Tijdens dit gesprek worden u vragen gesteld over de inhoud van de huidige overeenkomst van opdracht en kunt u eventueel gewenste nieuwe afspraken kenbaar maken. Nadat de details met u gesproken zijn, wordt de overeenkomst van opdracht in orde gemaakt.

Aanpassen en leveren van aangepaste overeenkomst van opdracht

Wij zullen de overeenkomst van opdracht zodanig aanpassen dat de overeenkomst van opdracht volledig is en voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. U ontvangt de aangepaste overeenkomst van opdracht in een Word-document. Eventuele gewenste correcties in de opgeleverde overeenkomst van opdracht worden kosteloos verwerkt.

Offerte aanvragen overeenkomst van opdracht aanpassen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring