Kies voor écht maatwerk, meer dan 19 jaar ervaring en meedenkend

Offerte aanvragen

Mantelovereenkomst opstellen

Voor de samenwerking die u met een partij aangaat, kunnen wij de mantelovereenkomst opstellen. Een mantelovereenkomst wordt ook wel een raamovereenkomst genoemd. De mantelovereenkomst wordt opgesteld aan de hand van de informatie die wij van u hebben ontvangen over de door u gewenste afspraken. Daarnaast wordt de mantelovereenkomst volledig aangevuld met bepalingen die i.v.m. uw samenwerking van belang zijn.

Prijs mantelovereenkomst opstellen: vanaf € 399,-

Ja, ik wil een mantelovereenkomst laten opstellen

Wilt u een maatwerk mantelovereenkomst laten opstellen, dan ontvangen wij graag via de e-mail of telefonisch 0516 – 427298 een omschrijving van de werkzaamheden, diensten en/of producten die in het kader van de mantelovereenkomst worden uitgevoerd resp. (op)geleverd. Nadat deze informatie is ontvangen, sturen wij u een vrijblijvende offerte voor het opstellen van de benodigde mantelovereenkomst.

>>Via website offerte aanvragen mantelovereenkomst opstellen

Vragen over mantelovereenkomst opstellen? Neem contact op.

Mantelovereenkomst opstellen, hoe gaat het in z’n werk?

Om de mantelovereenkomst op te kunnen stellen, hebben wij naast de bovengenoemde informatie nog extra informatie van u nodig over de gewenste afspraken. Voordat een aanvang wordt gemaakt met het opstellen van de mantelovereenkomst, wordt telefonisch contact met u opgenomen om de details van de mantelovereenkomst te bespreken. Daarna stelt mr. Mirjam Geuze de mantelovereenkomst op. De mantelovereenkomst wordt volledig op maat gemaakt. (Wij maken geen gebruik van een contract generator).

Inhoud mantelovereenkomst afhankelijk van verschillende factoren

In de mantelovereenkomst worden de algemene afspraken opgenomen van partijen i.v.m. de samenwerking, zoals: verplichtingen en verantwoordelijkheden van partijen, (op)levering, facturatie- en betalingsafspraken, gevolgen niet-nakoming, ontbinding, geheimhouding, etc. Wat er in de mantelovereenkomst komt te staan, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Of werkzaamheden worden uitgevoerd of juist producten worden geleverd in het kader van de mantelovereenkomst;
 • Of op de mantelovereenkomst algemene voorwaarden of inkoopvoorwaarden van toepassing zijn;
 • Of de uitvoerende partij een zzp’er is;
 • De speciale verplichtingen die partijen jegens elkaar hebben in verband met de samenwerking.

De specifieke werkzaamheden die worden uitgevoerd of de producten die besteld worden, komen partijen nader overeen per opdracht of order. Op deze opdracht of order zijn van toepassing de afspraken die zijn opgenomen in de mantelovereenkomst.

Levering van de mantelovereenkomst en garantie

De mantelovereenkomst wordt in een Word-document naar u gestuurd. U kunt zelf de lay-out van de mantelovereenkomst aanpassen en bijvoorbeeld uw logo toevoegen. Indien de gegevens van uw wederpartij bij ons niet bekend zijn, bijvoorbeeld omdat u de mantelovereenkomst voor meerdere wederpartijen gaat gebruiken, dan vult u de gegevens van de wederpartij zelf in.

Wij geven een garantie op de kwaliteit van de mantelovereenkomst. Mocht u na de levering nog aanpassingen wensen in de mantelovereenkomst, dan worden deze kosteloos verwerkt, zodat de mantelovereenkomst geheel naar uw wens is.

Mantelovereenkomst laten aanpassen

Wij kunnen ook een bestaande mantelovereenkomst aanpassen naar uw wensen. Naast het verwerken van de door u gewenste aanpassingen wordt de mantelovereenkomst volledig gecontroleerd. Dit is noodzakelijk om na te gaan of de overige inhoud van de mantelovereenkomst in overeenstemming is met de aanpassingen. Wilt u een mantelovereenkomst laten aanpassen, dan stuurt u de mantelovereenkomst vrijblijvend via de e-mail met, voor zover al bekend, de gewenste aanpassingen. Vervolgens ontvangt u een offerte voor het aanpassen van de mantelovereenkomst.

Mantelovereenkomst laten controleren

Weet u niet zeker of uw huidige mantelovereenkomst correct of volledig is, dan kunnen wij gratis uw mantelovereenkomst controleren. Voor het laten uitvoeren van een check stuurt u de mantelovereenkomst via de e-mail met het verzoek om de mantelovereenkomst te controleren. Bij de controle wordt o.a. gekeken naar het volgende:

 • Of de mantelovereenkomst volledig is;
 • Of in de mantelovereenkomst tegenstrijdigheden staan;
 • Of in de mantelovereenkomst bepalingen staan die (te) nadelig voor u zijn;
 • Of de mantelovereenkomst in overeenstemming is met de wet.

Nadat de mantelovereenkomst is gecontroleerd, laten wij weten of de mantelovereenkomst correct is of dat de mantelovereenkomst aangepast of uitgebreid dient te worden. Is dat laatste het geval, dan ontvangt u een offerte voor het in orde maken van de mantelovereenkomst.

Algemene voorwaarden en de mantelovereenkomst

Bent u de partij van de mantelovereenkomst die de werkzaamheden, diensten en/of producten (op)levert, dan kunt u uw algemene voorwaarden van toepassing verklaren op de mantelovereenkomst en op alle opdrachten of orders die daaruit voortvloeien. Voor het laten opstellen van maatwerk algemene voorwaarden voor uw bedrijf zie Algemene voorwaarden opstellen.

Inkoopvoorwaarden en de mantelovereenkomst

Op de mantelovereenkomst kunnen uw inkoopvoorwaarden van toepassing worden verklaard, indien u de partij bent die werkzaamheden, diensten en/of producten in het kader van de mantelovereenkomst inkoopt. De inhoud van inkoopvoorwaarden is voor een groot deel het spiegelbeeld van de inhoud van algemene voorwaarden. Wilt u op de mantelovereenkomst inkoopvoorwaarden van toepassing verklaren, maar beschikt u nog niet over dergelijke voorwaarden, zie dan Inkoopvoorwaarden opstellen, voor meer informatie over het laten opstellen maatwerk inkoopvoorwaarden.

Voordeel voorwaarden van toepassing op mantelovereenkomst

Het grote voordeel van het van toepassing verklaren van voorwaarden op een mantelovereenkomst is dat de mantelovereenkomst minder uitgebreid en daardoor minder lang hoeft te zijn. Bijvoorbeeld de volgende bepalingen kunnen worden opgenomen in de algemene voorwaarden i.p.v. in de mantelovereenkomst:

 • Aansprakelijkheid;
 • Opschorting en ontbinding;
 • Algemene verplichtingen die gelden voor alle partijen;
 • Betalingsvoorwaarden.

Het is overigens altijd mogelijk om in de mantelovereenkomst afspraken op te nemen die afwijken van de voorwaarden. In een dergelijk geval, gelden de afspraken in de mantelovereenkomst. De inhoud van een overeenkomst gaat namelijk boven de inhoud van voorwaarden.

Offerte aanvragen voor opstellen mantelovereenkomst

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

 • Kwaliteit
 • Maatwerk
 • Garantie
 • Ervaring