Kies voor écht maatwerk, meer dan 19 jaar ervaring en meedenkend

Offerte aanvragen

Distributieovereenkomst opstellen

Stelt u een distributeur aan of wordt u als distributeur aangesteld, dan kunnen wij voor uw samenwerking een maatwerk distributieovereenkomst opstellen. In de distributieovereenkomst worden duidelijk de rechten en plichten van de distributeur en de leverancier en de overige afspraken i.v.m. de distributie van goederen omschreven.

Prijs distributieovereenkomst opstellen: vanaf € 399,-

Ja, ik heb een maatwerk distributieovereenkomst nodig

Wilt u een distributieovereenkomst laten opstellen, dan voorziet u ons vrijblijvend via de e-mail of telefonisch 0516 – 427298 van een omschrijving van de goederen (of diensten) die de distributeur inkoopt en doorverkoopt. Vervolgens sturen wij u een offerte voor het opstellen van de benodigde distributieovereenkomst.

>> Via website een offerte aanvragen voor distributieovereenkomst opstellen

Werkwijze opstellen distributieovereenkomst

Voordat de distributieovereenkomst wordt opgesteld, neemt mr. Mirjam Geuze telefonisch contact met u op om de inhoud van de distributieovereenkomst en de gewenste afspraken met u door te nemen. Daarna wordt de distributieovereenkomst opgesteld. De geleverde distributieovereenkomst is maatwerk. Na de levering van de distributieovereenkomst kunt u kosteloos wijzigingen doorgeven, mocht dat nodig zijn.

Distributieovereenkomst aanpassen

Wij kunnen u niet alleen van dienst zijn bij het opstellen van een distributieovereenkomst, maar ook bij het aanpassen van een distributieovereenkomst. In een dergelijk geval worden de gewenste aanpassingen met u besproken en vervolgens wordt de distributieovereenkomst aangepast. Naast de aanpassingen die u kenbaar heeft gemaakt, worden de overige afspraken in de distributieovereenkomst bestudeerd en indien nodig aangepast.

Distributieovereenkomst controleren

Heeft u een distributieovereenkomst opgesteld, een distributieovereenkomst van uw wederpartij ontvangen of een voorbeeld distributieovereenkomst van het internet afgehaald, dan kunnen wij de distributieovereenkomst controleren. Voor het gratis laten controleren van de distributieovereenkomst stuurt u de distributieovereenkomst, bij voorkeur in een Word-document, via de e-mail. U ontvangt zo spoedig mogelijk onze bevindingen over de distributieovereenkomst. Mocht de distributieovereenkomst niet correct of compleet zijn, dan ontvangt u een vrijblijvende offerte voor het volledig in orde maken van uw distributieovereenkomst.

Distributieovereenkomst, wat is dat?

Middels een distributieovereenkomst stelt een leverancier een distributeur aan. Aan de distributeur wordt het recht verleend de producten en/of diensten bij de leverancier in te kopen. Een distributeur is een wederverkoper. Dit betekent dat de distributeur de producten en/of diensten inkoopt met als doel die te verkopen. Een distributieovereenkomst wordt ook wel een dealerovereenkomst of een resellerovereenkomst genoemd. De term resellerovereenkomst wordt meestal gebruikt indien software of online diensten worden doorverkocht.

Handelsagent en agentuurovereenkomst

Haalt de distributeur enkel orders binnen voor de leverancier en factureert de leverancier de afnemers van de goederen en/of diensten, dan is de wederpartij een handelsagent. In een dergelijk geval is de overeenkomst tussen de leverancier en de wederpartij een agentuurovereenkomst en niet een distributieovereenkomst. Meer hierover distributieovereenkomst vs. agentuurovereenkomst. Heeft u toch niet een distributieovereenkomst nodig, maar een agentuurovereenkomst, zie Agentuurovereenkomst opstellen.

Wat staat er in een distributieovereenkomst?

In de distributieovereenkomst worden o.a. de afspraken opgenomen die gelden op het moment dat de distributeur een order plaatst bij de leverancier. Wat er in een distributieovereenkomst moet staan is o.a. afhankelijk van de producten en/of diensten die de distributeur inkoopt.

Exclusiviteit in distributieovereenkomst

Vaak wordt in de distributieovereenkomst aan de distributeur een exclusief verkoopgebied toegekend, maar dat is zeker niet altijd het geval. Komen partijen in de distributieovereenkomst exclusiviteit overeen, dan zal de leverancier niet een andere distributeur in het verkoopgebied aanstellen. Daarnaast kan exclusiviteit ook betekenen dat de leverancier niet zelf de goederen zal verkopen in het exclusieve verkoopgebied van de distributeur.

Opsomming onderwerpen in distributieovereenkomst

Over het algemeen zullen de volgende onderwerpen in een distributieovereenkomst worden opgenomen:

 • Looptijd van de distributieovereenkomst;
 • Gevolgen van beëindiging van de distributieovereenkomst;
 • De wijze(n) waarop orders kunnen worden geplaatst;
 • Leveringsafspraken;
 • Facturatie- en betalingsafspraken;
 • Prijsafspraken;
 • De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de leverancier op de distributieovereenkomst en op de orders die daaruit voortvloeien.

Distributieovereenkomst en algemene voorwaarden

Bent u de leverancier, dan kunt u op de distributieovereenkomst uw algemene voorwaarden van toepassing verklaren. De algemene voorwaarden zullen dan gelden voor de distributieovereenkomst en voor alle orders van de distributeur die in het kader van de distributieovereenkomst worden geplaatst. In de distributieovereenkomst dient dan uitdrukkelijk verwezen te worden naar uw algemene voorwaarden. Het voordeel van het van toepassing verklaren van algemene voorwaarden op de distributieovereenkomst is o.a. dat de distributieovereenkomst niet zo uitgebreid hoeft te zijn. Veel van de afspraken kunnen namelijk ook worden opgenomen in de algemene voorwaarden. De kernafspraken dienen wel in de distributieovereenkomst te staan.

Algemene voorwaarden nodig?

Voor het laten opstellen van de algemene voorwaarden voor uw bedrijf, zie Algemene voorwaarden opstellen. Nadat de algemene voorwaarden zijn opgesteld, kan in de distributieovereenkomst een verwijzing worden gemaakt naar de algemene voorwaarden.

Offerte aanvragen distributieovereenkomst opstellen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

 • Kwaliteit
 • Maatwerk
 • Garantie
 • Ervaring