Algemene voorwaarden webwinkel

Indien u producten en/of diensten via het internet verkoopt, dan dienen uw algemene voorwaarden aan een aantal wettelijke eisen te voldoen. Welke regels van toepassing zijn, is afhankelijk van wie uw klanten zijn.

Webwinkel voor consumenten

Verkoopt u via een webwinkel aan consumenten, dan dienen uw algemene voorwaarden in overeenstemming te zijn met de Wet handhaving consumentenbescherming. In de Wet handhaving consumentenbescherming zijn o.a. het herroepingsrecht en de informatieplichten van de verkoper opgenomen. Zie voor meer informatie over het herroepingsrecht: Herroepingsrecht van consument bij bestelling via webshop.

Webwinkel voor bedrijven

Verkoopt u via een webwinkel enkel aan bedrijven (B2B), dan dient u zich te houden aan de Wet elektronische handel. In de Wet elektronische handel zijn de informatieplichten van de verkoper opgenomen. Het is wettelijk niet verplicht een bedrijf dat via een webwinkel producten koopt, de mogelijkheid te bieden om de overeenkomst binnen 14 dagen te ontbinden. In de algemene voorwaarden voor een B2B webwinkel hoeft dus niet het herroepingsrecht te worden opgenomen.

Webwinkel voor consumenten en bedrijven

Indien u zowel aan consumenten als aan bedrijven via een webwinkel verkoopt en bij het plaatsen van een bestelling ook werkelijk een onderscheid wordt gemaakt tussen de klant zijnde een consument en de klant zijnde een bedrijf, bijvoorbeeld omdat een bedrijf verplicht een KvK-nummer moet invullen, dan dient in de algemene voorwaarden ook een onderscheid te worden gemaakt tussen consumenten en bedrijven. Voor bedrijven gelden namelijk minder strenge regels.

Algemene voorwaarden voor webwinkel laten opstellen

Heeft u een webwinkel, maar beschikt u nog niet over juridisch correcte algemene voorwaarden, dan kunnen wij deze voor u opstellen.

Prijs algemene voorwaarden webwinkel opstellen: vanaf € 349,-

Voor vragen over het opstellen van algemene voorwaarden voor uw webwinkel kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

FORMULIER OFFERTE ALGEMENE VOORWAARDEN WEBWINKEL OPSTELLEN

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Algemene voorwaarden webwinkel in het Engels

Verkoopt u via uw webwinkel producten aan klanten die gevestigd zijn in het buitenland, dan dienen de algemene voorwaarden in de taal te zijn opgesteld die de klant begrijpt. Heeft u algemene voorwaarden voor uw webwinkel in de Engelse taal nodig, ga naar Algemene voorwaarden webshop in het Engels.

Privacyverklaring laten opstellen voor uw webwinkel

Voor uw webwinkel kunnen wij ook de privacyverklaring opstellen, zie privacyverklaring opstellen. De privacyverklaring dient op de website geplaatst te worden. In de algemene voorwaarden voor uw webwinkel wordt verwezen naar de privacyverklaring op de website.

  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Garantie
  • Ervaring